Próbáld ki rekreációs és regenerációs szakember kereső felületeinket: www.likeyourbody.net

Shiatsu

Shiatsu

2024.02.19.
SHIATSU - masszázs
Próbáld ki rekreációs és regenerációs szakember kereső felületeinket: www.likeyourbody.net

A shiatsu japán kifejezés, szó szerint azt jelenti: Ujj-nyomás. A Hagyományos Kínai Gyógyászat eredményein is alapuló klasszikus shiatsu terápia során a kezelő úgy ér el hatást, hogy kifejezetten a meridiánokon különböző erősséggel, meghatározott pontokon való nyomást gyakorol a vendég testén.

A Shiatsu Masszázs során ötvöződik a változatos, nyugati masszázstechnika és a keleti gyógymód.

Már egy alkalom is jelentős, érezhető hatást nyújt, ugyanakkor a tartósan jobb állapot eléréséhez a rendszeresen ismétlődő kezelések javasoltak. Ezek során személyre, és adott állapotra szabottan zajlik a folyamat, a kezelések egymásra épülnek. A vendég és masszőr megbeszéli az igényeket, illetve a lehetőségeket minden esetben.

A kezelés talajon történik, kényelmes alátéten, a megfelelő elhelyezkedést biztosító eszközök segítségével, úgy, mint párna, láb alátámasztó henger, takaró. A vendég kényelmes pamut öltözetet visel. Alapvetően száraz masszázs, de természetesen igény szerint masszázsolaj vagy masszázskrém is használható. Időtartama legtöbbször 1 vagy 1,5 óra.

Hatékony az ülőmunka, a számítógép használat, egyoldalú testhasználat okozta hát- és derékfájás, beállt váll és nyak, vagy fejfájás esetén. Enyhíti a mozgásszegény életmód miatti elégtelen emésztési és keringési problémákat.

  • A masszázs során alkalmazott nyomások, nyújtások, ringatások, lazító vagy épp serkentő mozdulatok együttes eredménye.

  • A teljes ellazultság állapotát előidézve oldódnak az izomfeszültségek, növekszik az inak rugalmassága, és az ízületek hajlékonysága, mozgástartománya.

  • Kedvező hatás a vér- és a nyirokkeringés szabályozására és az anyagcserére, rendeződik a vérnyomás, szabaddá válik a légzés, ezáltal javul az egész szervezet oxigénellátása.

  • Egyensúly jön létre a test energia szintjében, aktiválódik az öngyógyító folyamat, fokozódik az életerő.

  • Frissíti, táplálja, fiatalítja a bőrt. Regenerálja és optimalizálja az immunrendszer működését.

  • Létrejön egy relaxáció, amely oldja a stresszt, a nyugtalanságot, a feszültséget. Ez hatékony segítség a depresszió, az alvászavar, a krónikus fáradtság kezelésében. Javul a koncentráló képesség, az összeszedettség a munkában és más tevékenységekben is.

  •  A vendég jobban megismeri saját testét, annak működését, jelzéseit. Ez által is emelkedik a tudatossága, önismerete. Növekszik az önértékelése, örömtelibbé válik az élete.

Próbáld ki rekreációs és regenerációs szakember kereső felületeinket: www.likeyourbody.net





SZÓLJ HOZZÁ A CIKKHEZ

Facebook hozzászólások

KÖVESS MINKET

Próbáld ki rekreációs és regenerációs szakember kereső felületeinket: www.likeyourbody.net