Próbáld ki rekreációs és regenerációs szakember kereső felületeinket: www.likeyourbody.net

A BEMER fizikai érterápiás eszközök

A BEMER fizikai érterápiás eszközök

2023.12.02.
A BEMER fizikai érterápia szerepe a mozgásszervi panaszok enyhítésében
Próbáld ki rekreációs és regenerációs szakember kereső felületeinket: www.likeyourbody.net

Az Esszencia Természetgyógyászat holisztikus szemléletű természetgyógyászati központ, mely számos különféle gyógymóddal és kezeléssel igyekszik segítséget nyújtani azon páciensek számára, akik nyitottak a természetes gyógymódok iránt. Fő tevékenységi köre a fitoterápiás és a táplálkozás tanácsadás, de lehetőség van lelki-mentális blokkoldásra Access Bars kezeléssel; igénybe lehet venni a csakrák harmonizálására talpmasszázst, a teljes test regenerálására és felfrissítésére svédmasszázst. Ezen kívül elérhető a tradicionális japán bioenergetikai gyógymód, a Jikiden Reiki, valamint a svájci-német orvostechnikai eszközzel végzett BEMER fizikai érterápiás kezelés is.

Kik kereshetnek fel és milyen jellegű panaszokkal?

Az Esszencia Természetgyógyászat megtalálható a Like Your Body - Térképes masszőrkereső felületén is és várja szeretettel a természetes gyógymódok iránt nyitott, gyógyulni vágyó embereket a legkülönfélébb betegségekkel, panaszokkal és tünetekkel, így pl. a szív-és érrendszeri, a daganatos, a mozgásszervi, illetve az anyagcserebetegségekkel és a hormonális problémákkal, a túlsúllyal, az alvászavarral, az idegrendszeri, valamint a mozgásszervi betegségekkel élőket.

Hogyan egészítik ki tevékenységünket a BEMER technológia terápiás eszközei?

A fizikai érterápiát napjainkban számos különböző területen alkalmazzák. A mikrokeringés – vagyis a kapillárisokon történő véráramlás – hatékony javítása sok tekintetben pozitív kihatással van az egészségre, az immunrendszerre és egészében a jó közérzetre. A mikrokeringés hatékony stimulálása támogatja a megelőzést, gyógyításra, felépülésre és regenerálódásra szolgáló legfontosabb fizikai szabályozó mechanizmusokat és kiegészítő módon alkalmazható számos kezelés és javallat esetén, így például a következő esetekben: ízületi gyulladás, hátfájás, cukorbetegség, kimerültség, perifériás verőérbetegség, polineuropátia, ínszalagszakadás, csonttörés, ficam, rándulás, reuma, álmatlanság, stressz, meghűlés.

Elhelyezhető-e a terápiás eszköz által kifejtett mágneses hatás a fizikoterápiában? 

Fontos leszögezni, hogy a BEMER egy Fizikai érterápia. Nem mágnesterápia. Egy ultragyenge elektromágneses térrel játszik egy ritmust, ami a legkisebb ereink érfalmozgását fokozza. A mágneses tér gyengébb, mint egy mobiltelefoné.

A BEMER fizikai érterápia egy szabadalommal védett, speciális ritmust játszik a szervezetnek, amivel egyedülálló hatással van a keringésünkre és a sejtanyagcserére. A BEMER fizikai érterápia tehát egy összetett, szabadalmaztatott jelkonfiguráció, gyenge mágneses erőtérben. A mágneses erőtér mindössze a "vivőanyag" szerepét tölti be.

A szabadalmaztatott jelkonfiguráció segítségével elért ún. BEMER-hatásnak egyértelműen létjogosultsága van a fizikoterápiás gyakorlatban.

A BEMER fizikai érterápia szerepe a mozgásszervi panaszok enyhítésében:

A mai modern világban egyre növekszik az érdeklődés a természetes gyógymódok és a fizikai terápiák iránt. Az emberek egyre inkább keresik az alternatív megoldásokat a fájdalom és panaszok enyhítésére, különösen azok, akik mozgásszervi problémákkal küzdenek. Ebben az összefüggésben az egyik ígéretes terápiás lehetőség a BEMER fizikai érterápia, amely egy innovatív eszköz segítségével stimulálja a kapilláris vérkeringést és javítja az érrendszer működését.

A mozgásszervi problémák, mint például az ízületi fájdalmak, hátfájás vagy sportsérülések, jelentős hatással lehetnek az életminőségre, korlátozhatják a mindennapi tevékenységeket és akár a munkavégzést is nehézkessé tehetik. A hagyományos orvoslás mellett egyre többen fordulnak természetes megoldásokhoz is, mint például a BEMER fizikai érterápiához.

BEMER_Természetgyógyászat .jpg

A BEMER (Bio-Elektromágneses-Energia-Reguláció) terápia olyan módszer, amely a mágneses terápia továbbfejlesztése – de a pulzáló mágneses mezőt csak arra használja, hogy az egyedülálló, szabadalmazott BEMER jelkonfigurációt vezesse az ember testében. Ez a jel a legkisebb erek lüktető mozgását tudja serkenteni.

Az eszköz egy speciális vezetékekkel ellátott matracból és egy vezérlőegységből áll, amely finom, pulzáló elektromágneses mezőt generál.

A terápia során az alacsony frekvenciájú impulzusokat a testre irányítják, amelyek stimulálják a mikrocirkulációt. A mikrocirkuláció az érrendszer legkisebb hajszálereit, az ún. kapillárisokat jelenti, és kulcsfontosságú az egészséges vérkeringés fenntartásához. Az optimális mikrocirkuláció segít az oxigén és tápanyagok hatékonyabb szállításában a sejtekhez, valamint az anyagcsere melléktermékek és salakanyagok hatékonyabb eltávolításában.

A BEMER orvostechnikai eszköz hatásmechanizmusát számos tudományos tanulmányban vizsgálták és támasztották alá.

Az eddig elérhető tanulmányok és a BEMER terápiát alkalmazók tapasztalatai alapján számos pozitív hatását lehet megfigyelni a mozgásszervi panaszok enyhítésében. A terápia segíthet csökkenteni a fájdalmat és a gyulladást, javíthatja az ízületek mozgásterjedelmét, és hozzájárulhat az izmok regenerációjához. Ezek a pozitív hatások különösen fontosak lehetnek sportolók számára, akik rendszeresen ki vannak téve a nagyobb terhelésnek és sérüléseknek.

Fontos megjegyezni, hogy a BEMER fizikai érterápia nem helyettesíti a hagyományos orvosi kezeléseket, de kiegészítheti azokat, és elősegítheti a gyógyulási folyamatokat. Mindig ajánlott konzultálni egy orvossal vagy szakemberrel, mielőtt bármilyen új kezelést elkezdenénk, különösen, ha már meglévő egészségügyi állapotunk van.

Összességében a BEMER fizikai érterápia ígéretes lehetőséget kínál a mozgásszervi problémákkal küzdőknek. Az egyszerű és nem invazív kezelésnek köszönhetően egyre többen fedezik fel ennek a terápiás megoldásnak a jótékony hatásait. A természetes gyógymódok iránti növekvő érdeklődés pedig bizonyítja, hogy a BEMER fizikai érterápia és hasonló módszerek jelentős szerepet játszhatnak a fájdalomcsillapításban és az egészség megőrzésében.

A BEMER terápiáról bővebb információhoz lehet jutni az alábbi weboldalon:

https://www.esszencia-termeszetgyogyaszat.hu/bemer-terapia/

 

Próbáld ki rekreációs és regenerációs szakember kereső felületeinket: www.likeyourbody.net





SZÓLJ HOZZÁ A CIKKHEZ

Facebook hozzászólások

KÖVESS MINKET

Próbáld ki rekreációs és regenerációs szakember kereső felületeinket: www.likeyourbody.net