Próbáld ki rekreációs és regenerációs szakember kereső felületeinket: www.likeyourbody.net

CrossFit Games 2023

CrossFit Games 2023

2023.07.19.
CrossFit Games 2023
Próbáld ki rekreációs és regenerációs szakember kereső felületeinket: www.likeyourbody.net

A világ legfittebb sportolóinak küzdelme

A CrossFit Games egy izgalmas és lenyűgöző sportesemény, amely évről évre vonzza a világ legfittebb sportolóit. Ebben a versenyben a résztvevőknek szembe kell nézniük olyan kihívásokkal, melyek átlépik a hagyományos fitneszversenyek határait. A sportolónak készen kell állnia az "ismeretlenre" és a "megismerhetetlenre", így a legrátermettebb sportolóknak (klub bajnokságokon az FMT - Fittest Man on the Team, azaz legfittebb sportolóknak a csapatban) képesnek kell lenniük bármilyen feladat megoldására.

A CrossFit egy olyan amerikai fitnesz irányzat, amelyet Greg Glassman alapított 2000-ben  az USA-ban. Az évek során ez a mozgalom egyre elterjedtebbé vált világszerte és mára több mint 15 000 hivatalos CrossFit terem működik franchise rendszerben a globális közösség számára.

A CrossFit a funkcionális edzés alapjaira épül, amelyek magukba foglalják a súlyemelést, erőemelést, gimnasztikát és állóképességi sportokat. Az edzések magas intenzitással zajlanak, és a változatosság elve érvényesül minden egyes edzés során. A WOD (work of the day) a napi edzés menüje.

A CrossFit Games 2007-ben debütált és azóta folyamatosan növekszik és fejlődik. Kezdetben a versenyzők közvetlenül kaptak meghívást, de ma már előzetes selejtezőkön kell részt venniük a részvételért.

A CrossFit Games négy fő szakaszra oszlik. Az első a selejtező, az OPEN (visszanézhető), ahol a versenyzőknek online edzésekkel kell bizonyítaniuk tehetségüket. A következő szakasz, a COMPETITION REGIONS, a regionális verseny, ahol a legjobbak mérkőznek meg egymással. Az ezutáni szakaszokban a résztvevők száma folyamatosan csökken, mígnem a legjobb sportolók kerülnek ki a világ legnagyobb sporteseményére, a CrossFit Games-re.

A CrossFit Games az egyik legnehezebb és legkeményebb sportesemény a világon. A versenyzőknek számos különböző mozgásformát kell elsajátítaniuk, beleértve a súlyemelést, gimnasztikát, aerob és anaerob edzéseket. Az ellenállóképesség, erő, koordináció és gyorsaság mind egyenlően fontosak a sikeres teljesítményhez.

A CrossFit Games nemcsak egy egyszerű fitneszverseny, hanem egy lenyűgöző sportesemény, ahol a világ legfittebb sportolói mérkőznek meg. A versenyzőknek állandóan változó kihívásokkal kell szembenézniük, ami a versenyt izgalmassá és lenyűgözővé teszi. Várakozásokkal teli pillanatok és csodálatos teljesítmények várnak ránk a 2023-as CrossFit Games-en.

Nézd Online a NOBULL CrossFit GAMES versenyt közvetítését 2023. augusztus 1-6-a között.

Az esemény kiemelt szponzorai 2011-2020 között a Reebok, majd a 2021. évtől a NOBULL sportruházat, melynek szlogenje: "Azok számára, akik nem hisznek a kifogásokban." ("For people who train hard and don’t believe in excuses.") .

Próbáld ki rekreációs és regenerációs szakember kereső felületeinket: www.likeyourbody.net





SZÓLJ HOZZÁ A CIKKHEZ

Facebook hozzászólások

KÖVESS MINKET

Próbáld ki rekreációs és regenerációs szakember kereső felületeinket: www.likeyourbody.net